Earth Calling Border Collies

Tapahtumat

Tiineysröngen perjantaina 30.11, kun ensimmäisestä astutksesta on kulunut 54 vuorokautta.

Vera on ultrattu tiineeksi 4 viikkoa ensimmäisestä astutuksesta.

   Yoda    x    Vera  

 

Vera 

 

Vera on oma paimenlinjainen brittituontinarttuni. Vera on erittäin älykäs, nopea oppimaan ja kaiken kaikkiaan mielestäni aika hyväntuulinen koira, joskin töihin se suhtautuu melkoisella vakavuudella ja haluaa tehdä kaiken oikein.  Se on hieman herkkä ja sopivasti ohjaajapehmeä omaan käteen. Vera on kotonaan paikassa kun paikassa eli sopeutuu uusiin paikkoihin välittömästi. Vera on aina ollut hyvin hiljainen koira siitä lähtien, kun toin sen junalla, Lontoon metrolla ja lentokoneella Suomeen. Se ei piipannut silloin eikä ole piipannut sen jälkeenkään. Agilityssä kyllä kommentoidaan surkeita ohjauksia raivokkaalla haukkumisella.

 

Vera on erinomainen on-off-koira, eli kotona sitä tuskin huomaa mutta kun mennään hommiin se antaa kaikkensa. Se myös palautuu hyvin, eli kierrokset eivät jää päälle. Siitä voisi myös sanoa, että se on keskimääräistä rauhallisempi bordercollie, jos vertaa moneen vilkkaampaan tyyppiin. Toisaalta se silloin myös pystyy kuuntelemaan ja keskittymään.

Vera on hyvin ihmiseensä luottava koira. Vera kisaa siis agilityssä ja tokossa, sekä olen kouluttanut siitä erikoisetsijäkoiran osana hajutyöskentelyn erikoistumisopintojani. Vera on ensimmäinen agilitykoirani ja erittäin nopea sellainen, joten jatkamme edelleen minun kouluttamista ykkösissä J Veran heikko puoli on lievä reaktiivisuus / impulsiivisuus.

 

Vera on suhteellisen kookas narttu (52 cm, 17 kg). Rakenne on sillä todella hyvä ja se liikkuu upeasti. Vera kuvattiin vuoden ikäisenä ja sillä on puhtaat olat, selkä, polvet ja B/B-lonkat.

 

Vera ei ole kovin kiinnostunut ihmisistä, ja pienempänä saattoi aristaa isoja miehiä. Lapsiin se suhtautuu varauksellisesti. Vanhemmiten ihmiset on Veran mielestä ihan ok, mutta ei siis ole se koira joka ensimmäisenä syöksyy pusuttelemaan vastaantulevia.

 

Veran isä on Nij Vyasin menestynyt kisakoira Mac, joka on jättänyt erinomaisia jälkeläisiä paimennukseen. Veran puoliveli Cody voitti tänä vuonna Four Nations Nurseryn. Lisää Nijin koirista voi lukea täältä: 

http://sheepdog-training.co.uk/nijs-dogs/

 

Veran äiti Wispa kilpailee agilityn ylimmässä luokassa. Äidin isä James Howardin Wisp on erittäin menestynyt paimen, ja paljon käytetty jalostusuros, joka on jättänyt hyviä jälkeläisiä niin tokoon kuin agilityynkin Euroopassa. Veran äidillä on myös toinen hyvin terve pentue. Veran sisko synnytti tammikuussa 2017 kaikkiaan 11 narttua. Valitettavasti kahdella näistä on todettu epilepsia. Käytetyn uroksen isä on jättänyt jonkin verran epilepsiaa, mutta tietokannat ovat valitettavasti erittäin vajavaiset. Veran lähisuvussa epilepsiaa ei ole esiintynyt.

 

 

Yoda 

 

Yoda on Karin Söderbergin oma kasvatti Vallhundenin kennelistä. Yoda on erittäin hieno paimen, ja osallistui tänä vuonna EM-kisoihin Ruotsin maajoukkueessa. Karinin mukaan Yoda on ohjaajapehmeä, hyvin kuulolla oleva kuuliainen koira. Yoda on avoin, kaikkien kaveri ja rakastaa varauksetta niin ihmisiä kuin eläimiäkin. Yodakin on todella nopea, melko vilkas, erittäin leikkisä, sopusuhtainen, kompaktin kokoinen ja kaiken kaikkiaan aika ihanteellinen uros Veralle.

 

Yodalla on Ruotsissa 72 jälkeläistä, ja se on jättänyt todella kivoja harrastuskoiria. Omistajan mukaan 4 jälkeläisellä on todettu OCD. Yodalla on A/A-lonkat.

 

 

 

 

 

 

gallery/yoda x vera